به نام خدا

پارس پردازش

پايگاه ميوه و سبزي ايران

 

آبگوشت با آب آنار

گوشت سردست

نيم كيلو

پياز متوسط

دو عدد

 نخود و لوبيا سفيد

يك فنجان

فلفل سبز ريز

چند عدد

سيب زمينی استانبولی

250 گرم

آب انار

1 ليوان

رب گوجه فرنگی

يك قاشق سوپخوری

نمك و فلفل وزردچوبه

به ميزان كافی

 

طرز تهيه:

گوشت را پس از پاك كردن و شستن، چند تكه كرده و با پياز خرد شده و روغن كمی تفت دهيد. نخود و لوبيا را از قبل خيس كنيد. بعد از خيس خوردن، آنها را با زردچوبه و 2 ليوان آب داغ روی شعله ملايم بپزيد. رب گوجه فرنگی را كمی تفت دهيد. سپس آب انار، سيب زميني، نمك و فلفل را اضافه كنيد. پس از آماده شدن غذا، آن را سرو نماييد.

نكات تغذيه اي:

در تهيه اين آبگوشت از آب انار استفاده شده است. انار دارای خواص بسياری است و حتی در احاديث هم بر خوردن آن تأكيد شده است. از جمله خواص آن می توان موارد زير را نام برد :

1- انار خون را تصفيه كرده و تقويت كننده قلب است.

2- انار اشتها آور است وبهتر است قبل از غذا مصرف شود.

3- انار در رفع اوره و كلسترول ، دفع سموم و تعادل مايعات بدن به خصوص خون نقش مهمی را ايفا می كند.

4- مصرف انار شيرين، ايجاد شادی نموده و رنگ رخسار را باز می كند.

5- مصرف انار شيرين تقويت كننده كبد می باشد و در معالجه يرقان( زردي) مفيد است.

6- انار ترش و شيرين( ملس) باعث كاهش فشار خون می شود.

7- مصرف انار در معالجه راشی تيسم، كم خونی و ضعف اعصاب مؤثر است و به بدن نيرو می بخشد. ازاين رو امام صادق(ع) می فرمايد : به كودكان خود انار بخورانيد زيرا آنها را زودتر به حد جوانی می رساند.

تذكرات:

1- انار برای اشخاصی كه دچار يبوست هستند، مضر است.

2- انار ميوه ای سرد است، بنابراين اشخاصی كه سرد مزاج هستند پس از خوردن آن، مقداری آب جوش با نبات بخورند.

3- انار برای كسانيكه دچار نفخ معده هستند، ضرر دارد. زياده روی در مصرف انار ترش ايجاد زخم معده می كند.

بازگشت به صفحه اصلي انار